Mikkels fortælling

Mikkel Petersen deltog som NPC i Orion-sagaen III. Følgende er en opgave han skrev om sin oplevelser.
Fortællingen er bragt i næsten uændret tilstand med tak til Mikkel !


Der findes tre former for rollespil, det kan spilles på papir eller på en spilleplade med en masse forskellige smukt malede figurer, og den sidste er live-rollespil.
I live-rollespil går det ud på at man laver nogle flotte våben af liggeunderlag og gaffatape ,så de ser drabelige ud men alligevel ikke gør ondt når man slår med dem, så klæder man sig ud og går man rundt i en skov sammen med en masse andre. Der er nogle der kan trylle og nogle der kan stjæle, men næsten alle kan kæmpe. Dem der ikke kan, de kan lave snigmord, det der også hedder at backstabbe.
Der er mange racer i live-rollespil, der er mennesker, det er den mest almindelige race i live- rollespil ,menneskerne bor mest i byer de selv har lavet, de er meget selvglade, de tror de er noget. De kan have rustninger, kapper, ringbrynjer eller hjelme.
Så er der også elvere, de kommer ude fra skoven og er venner med alle dyr og træer i hele skoven hvor de også bor. Elvere har spidse ører de kan have rustning af læder eller også har de en kappe. De er kun lidt venner med menneskerne ,og de kan ikke fordrage dværge.
Dværge er der også, de er også venner med menneskerne de er omkring 100 til 120cm høje de lever i huler hvor de kan grave guld eller smede, de er gode håndværkere .De går meget i rustning de har næsten alle har skæg og så hader de elvere, orker og gobliner.
Der er også dumme i væsner i live-rollespil de hedder orker, de er meget dumme ,men de er gode til at kæmpe, orker har store hjørnetænder og grøn hud,der grove, brutale og rå ,så alle hader dem, undtagen sortelverne, goblinerne og trolde. Orker bor for det meste skove ,de har for det meste skind,rustninger, ringbrynjer eller hjelme.
Der er også nogle andre grønhuder, de hedder gobliner ,de vi gerne være lige så store og stærke som orkerne,de er også ret feje og løber tit fra en kamp hvis orkerne ikke jager dem fremad.De har ikke store hjørne tænder som orkerne de har små spise tænder ,og de er også lidt lyser grøn i huden og så er de ikke højere end en dværg. Gobliner går altid sammen med orkerne og trolden, de bor også sammen med dem.
Der er nogle flere der holder med orker og gobliner, de er de dummeste, grimmeste og stærkeste væsner der ikke kan trylle, det er troldene, de holde normalt med orkerne men de kan også holde med sortelverne, de går kun klædt i skind,og de kan ikke tale så godt.
Der også de meget døde og de rådne med i live-rollespil ,de hedder zombier ,hvis du ikke ved hvad en zombie er, så kan jeg fortælle dig at det er et dødt menneske der er blevet bragt til live igen, de kan ikke tænke, men de kan godt tale, men ikke så godt.Når de ikke kan tænke, så skal de have en der skal sige hvad de skal gøre ,det kan være en vampyr eller en mesternekromantiker, ja hvad er en mesternekromantiker ,det er ham der skaber zombier og vampyrer, også på et tidspunkt i historien vil han skabe noget helt andet. En mesternekromantiker kan også trylle og få oplysninger ud af de døde, han går klædt i en lang sort kutte med en masse ting hængende i et bælte rundt om maven ,han er helt hvid i hovedet ,for han er jo død han er en af de mægtigste personer i live-rollespil.
Der er en der er mægtigere end en mesternekromantiker, det er nok den mægtigste person i live-rollespil det er en højmager, højmageren og mesternekromantikeren afskyer hinanden som pesten, men p.g.a. af deres styrke, er de ikke meget for at give sig personligt i kast med hinanden, så de prøver at hyre folk til at gøre det af med den anden, samt beskytte dem selv. Højmageren kan lidt mere end mesternekromantikeren ellers er der ikke noget der adskiller dem.
Der er også en byvagt, hård men retfærdig, næsten alt der foregår i menneskebyen er han med i.

Den historie jeg vil fortælle, er noget jeg selv har oplevet. Det handler om et live-rollespil som jeg har deltaget i, og jeg vil nu fortælle om hvordan det forløb.
Det hele startede med vi fik en E-mail fra ham der styrede noget live rollespil der gik over 3 dage, og i den e-mail stod der, om jeg og min far ville være med til det. Det ville vi gerne, så vi sendte en e-mail tilbage til Kim ,som han hedder ,ham der styrede det. Et par dage sener fik vi en ny e-mail hvor Kim spurgte om hvad vi ville være, min far skrev at han gerne ville være ork eller menneske, og jeg skrev at jeg gerne ville være goblin ,dværg eller menneske.
Da der var gået en eller to dage fik vi en e-mail til hvor Kim havde skrevet det program som kun nogle særlige personer der måtte kende, de personer hedder NPC`ere, og er deltagere med faste roller i rollespillet.

Den 9 april startede det, da vi kom derud, tog Kim imod os, vi blev vist der hen hvor vi skulle lægge vores rollespilsvåben og rustninger og andet udstyr. Og så gik vi udenfor, hvor Kim fortalte om de specielle racer f.eks. mesternekromantiker og højmager som Kim selv spillede, og til sidst byvagten, og så gik rollespilet i gang.
Vi startet med at gå ned og finde ud af hvad vi skulle være, min far skulle være med i en bande de kaldte "De onde mænd fra nord", og jeg skulle være tyv! Da jeg kom hen i byen var der ikke særlig mange og jeg skulle vente på nogle andre tyve, da jeg havet ventet i to kvarter gik jeg hen for at sige til Kim at de ikke var kommet i nu, det kunne han ikke forstå, han gik straks ud for at finde dem. To timer sener kom han tilbage og sagde at han havde fundet dem, men de havde glemt det, og nu gik de rundt ude i skove som gobliner, og at han godt kunne bruge en lærling i morgen, om jeg ville være det, det ville jeg gerne. Han sagde også, at de ikke kom tilbage, så jeg kunne gå ind og tag et våben og gå ud og finde "De onde mænd fra nord" og være sammen med dem.
Da jeg skulle ned og hente et våben, så jeg at Michael, en af mine gode venner, var kommet og han var i gang med at pakke alle sine ting ud . Da han var færdig spurgte han om jeg vidste hvad han skulle. Jeg sagde at han kunne gå med ud og finde "De onde mænd fra nord" og kæmpe med dem. Det kunne vi da godt, sagde Michael, og så gik vi udenfor, men vi skulle ikke gå så langt før vi fandt dem ,de var på vej ned til menneskebyen for at angribe den. Da vi kom derned til menneskebyen angreb vi slet ikke i første omgang, da ville vi kun have mad og drikke, men da vi ikke måtte få det så gik vi til angreb på dem der var i byen, men desværre tabte vi kampen.

Da vi kom ned i rummet hvor vi havde alle vores ting, sad vi der en halv time indtil nogle af os begyndte at kede os, så aftalte vi at gå ned i en kro. hvor man kunne få noget at drikke, men det var ikke lige det vi havde tænkt os, vi havde nemlig tænkt os at lave kroslagsmål.
Da vi kom der ned var der kun ti stykker med os. Jeg holdt mig lidt uden for mens de to andre, som hed Bo og den anden hedder Prahl begyndte at spille kort, hvor de spillede om penge, penge i rollespil er nogle runde metalskiver, guldmønter er en stor metalskive, electrumstykker, er et halvt guld stykke, og en mellemstor metalskive, og et sølvstykke er en lille metalskive. Da de havde siddet lidt ned, så begyndte Bo at sige at Prahl han snød og Prahl sagde at Bo han snød og så tog de hver en flaske der stod på bordet, flaskerne var lavet af skumgummi med brunt tape der var grønmalet, og begynde at slå på hinanden ,så kom kromanden og jog os ud.

Den næste dag da vi vågnede gik vi ned i kroen hvor der var morgenmad, efter morgenmaden gik vi ned i det rum hvor vi havde alle vores ting, der kunne vi læse på et stykke papir hvad vi skulle nu, min far skulle være byvagt fra 10.00 til 12.00 ellers skulle han ikke noget før en time efter, hvor han skulle være orkkonge, men jeg skulle ud nu, jeg skulle være tyv igen, jeg skulle ud og finde en der hed Vallø, men da jeg fandt ham, var han igang med at hjælpe en købmand med at flytte et telt ,så spurgte de om jeg gerne ville hjælpe dem med at flytte teltet, det ville jeg da gerne. Da vi havde gjort det ,gik de lige pludselig ud i skoven ,men jeg gad ikke at gå efter dem.
Ca. et kvarter senere kom Kim, han sagde at jeg kunne tage nogle hansker der lå på et bord nede i det rum hvor alle tingene lå, det var nogle sorte hansker, der gjorde at jeg kunne bruge alle slags våben. Magiske ting i rollespil har et lille stykke gult stykke tape på for at vise de er magiske, de kaldes også gyffer.Da jeg kom ud igen var Vallø ikke kommet tilbage endnu. Da jeg havde ventet i et ca. et kvarter gik jeg ned i det rum med alle tingene, hvor ham der spillede skovnissen han var ved at gøre sig klar til at gå ud i skoven ,så spurgte jeg om han vidste hvor Vallø var. Det vidste han godt og sagde at jeg kunne gå med ham derud.
Da vi kom ud i skoven, og vi havde gået et stykke, kom der to mænd og spurte om skovnissen ville hjælpe dem. Det kom an på hvad, og det var at han skulle hjælpe med at stjæle nogle papirer til dem. Det ville han kun hvis han fik noget jord fra kirkegården ,det ville de ikke give ,men så ville Kristian som skovnissen hedder ikke mere ,og så stak vi af.
Ude på stien igen var Vallø der, og så sagde Kristian at nu skulle han videre og så gik han sin vej, og jeg gik hen til Vallø, men han var ligeglad ,så gik jeg tilbage til byen hvor jeg sad i ti minutter. Så kom Kim og spurte om at jeg ville være hans lærling nu, det ville jeg gerne, og så fik jeg nogle formularer. Havregryn var søvn og så var der også en formularer der hed skjold, der skal man holde armene over kors og så kan man ikke blive ramt af noget våben eller formularer, da han var færdig med at forklare gik vi ned for at spise frokost. Da vi var færdige , sagde jeg til Kim, at nu skulle jeg være goblin, så jeg kunne ikke gå med ham nu ,men senere kunne jeg godt
Da jeg kom ned i rummet med alle tingene hvor min far var og Bo og Prahl. Bo han skulle være trold min far skulle være orkkonge og Kristian skulle være ork-shaman og Prahl skulle være byvagt.

Da vi kom der ud i skoven skulle vi angribe nogle mennesker på en bakke en km væk da vi kom derover var der ingen i men det varede ikke længe så var kom der nogle mennesker. Da ork-shaman så det ,så lavede han en formular der hed blodlyst så vi alle sammen gik amok, vi vandt kampen.
Da vi var færdige kom Kim hen til os og sagde at vi godt kunne komme tilbage til byen.
En time senere skulle jeg med Kim ud i skoven og skaffe nogle golem-dele, men på vejen skulle vi op til templet, hvor vi blev overfaldet af barbarer ,men heldigvis var der en lille hær oppe ved templet så vi kom ikke til skade.
Da barbarerne var døde gik vi videre, men da vi kom ned til et vejkryds stod der en hær af orker, så vi måtte tilbage til templet og hente hæren men da de kom derned var orkerne væk .Så sagde Kim at det var den her hær der havde golembenene. Da vi havde fået benene, gik vi tilbage til byen.

Det var Bo der var golem ,og Kim der skal skabe den til en kamp mod en dæmon og det er mesternekromantikeren der skabte dæmonen ,og som i ved, så er mesternekromantikeren og højmageren hele tiden over hinanden ,så de har hver skabt et monster ,der skal kæmpe mod hinanden. En golem er en stenfigur der er levende. Bo og Prahl havde aftalt at Prahl skulle vinde med mindre at Prahls sværd knækkede ,vi havde også aftalt at der hvor Prahl skulle komme op skulle han tænde en masse heksehyl i en kasse så der kom en masse røg når han gik op af kældertrappen ,så det lignede at han lige var blevet skabt.
Imens Bo og Prahl gjorde sig klar var min far i gang med at sætte nogle fakler op og hælde lampeolie udover dem.
Da Bo og Prahl var klar gik Bo, Kim og jeg op af en trappe og ned i byen .Kim havde i forvejen inviteret alle dem der var med til rollespillet, da vi kom ned i byen var folk kommet, de kikkede meget på Bo, jeg gik ved siden af Bo og Kim gik foran Bo og jeg.
Min far havde sat faklerne i en firkant, så gik Bo ind i midten af firkanten, der stod vi og ventede, indtil at der kom en zombie og sagde : "min herre kommer når han selv vil", og så sagde Kim at det stadig godt måtte gå lidt hurtigt ,og så gik zombien sin vej.

Endelig kom mesternekromantikeren, ham der spillede mesternekromantiker hedder Andy, da han kom sagde han at han havde noget at vise højmageren. Og så begynde han at messe en bøn og lige pludselig var der noget der skreg og alle heksehylene sprang og der kom så meget røg man ikke kunne se en hånd for sig, og så kom dæmonen og så gik kampen i gang.
Vi ved jo hvem der vandt det gjorde Prahl og så da Bo var færdig gik Prahl amok, men kromanden var hurtig og sprang på dæmonen ,men han blev hurtigt smidt af igen ,men så kastede alle de andre sig over dæmonen og han var færdig.
Så gik Kim og jeg hen for at slæbe Bo ud af ringen ,faklerne var for længst gået ud .Da Kim og jeg havde slæbt Bo ned i det rum hvor vi havde alle vores ting Kim var rigtig glad han syntes at det var gået rigtig godt.

Som jeg fortalte lidt tidligere var det her rollespil over 3 dage men vi kunne ikke være den sidste dag som var en søndag for vi skulle noget andet, men inden vi tog af sted sagde vi farvel til dem alle sammen Kim, Bo, Kristian, Prahl og Vallø.Vi havde aftalt med Michael at vi skulle hente ham på den tankstation hvor han arbejder og køre ham ud til rollespillet. Da vi havde gjort det, kørte vi hjem ,og da var klokken blevet 1.00 om natten.

Det var det jeg havde at fortælle om mit rollespil. Jeg syntes at det var rigtigt sjovt og det syntes min far også.Skrevet af Mikkel Petersen.


Tilbage til Indholdsfortegnelsen